Søk etter turer og aktiviteter

Vis avansert søk

Påmelding

Klikk på dato for å melde deg på denne turen.Fakta

Turdatoer
15.07.2012 - 28.07.2012 (Erik Holtedahl)

Merk at datoen for denne turen er passert!

Terreng
Meget kupert
Vanskelighetsgrad
Krevende
Passer for
Voksne
Geografisk
Kontakt/påmelding
Turinformasjonen
22 82 28 22

Fottur Kirgisistan

7980/12

Endelig til topps!  Foto: Borgny HjelenDette blir en unik mulighet for DNT-medlemmer til å bli med på vår  fottur i Kirgisistan, dette lille fjellandet som ligger inneklemt mellom Tajikistan, Kazhakstan, Uzbekistan og Kina.  Landet åpnet nylig grensene for turister, og du vil oppleve en varme og imøtekommenhet fra lokalbefolkningen som sikkert vil gjøre inntrykk.

 

Fotturen går i det imponerende fjellmassivet Tien-Shan, med flere topper på over 7000 meter.  Det området av Tien-Shan-massivet som ligger på sydøstsiden av  innsjøen Issyk-Kul, kalles Inylchek.   Høyeste punkt på denne turen er 3900 m.o.h.

Fotturen går i området  rett syd for den enormt store innsjøen Issyk-Kul.  Det er syvende året DNT Oslo og Omegn arrangerer tur i Tien-Shan område, og tilbakemeldinger fra tidligere deltakere har vært meget gode.

Selv om det er fotturene i storslått høyfjellsterreng som utgjør høydepunktet på turen, har vi også lagt inn kulturopplevelser og avslapning ved Issyk-Kul, den store innsjøen i landets nordøstlige hjørne.

Turen er et  ledd i et større prosjekt der DNT har bistått Kirgisistan med oppbygging av skånsom småskalaturisme.  Et av hovedmålene har vært å bygge opp et livsgrunnlag for lokalbefolkningen, som ble kastet ut i selvstendighet da Sovjet-Samveldet gikk i oppløsning i 1991 og russerne trakk seg ut med alle sine ressurser. 

   Ridetur Isy Kul v/Tamga. Foto: Hilde Magnussen    Over broen.  Foto Andreas Benneche               

Antall dager: 14 dager

PRIS:
Kr. 16.900.- fra/til Oslo Lufthavn, Gardermoen.   

PROGRAM:

Se spesialprogram

 

Se bilder fra tidligere turer

Informasjonsmøte  2. februar  kl.19.00, DNT, Storgaten 3, Oslo.
Det vises bilder fra og informeres om alle DNT Oslo og Omegn sine utenlandsturer.

Skulle det være spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i:

For å delta på tur med DNT Oslo og Omegn kreves det medlemskap. Det er satt en aldersgrense på 70 år for detakelse på turen. Dersom du eller noen i ditt reisefølge ikke er medlem allerede kan dette ordnes raskt og enkelt på denne linken:
Meld deg inn

.

 Underveis på fotturen. Foto: Andreas benneche

Mitt Klima Vi oppfordrer deg til å kjøpe klimabillett for flyreisen!

FOR BOOKING - VELG DATO ØVERST TIL HØYRE